LAG Bosutski niz preko projekta LOKO LAG - Održivi razvoj ruralnog područja osigurao je sredstva za edukaciju odraslih osoba za Njemački i Engleski jezik te ECDL.
Broj mjesta za polaznike je ograničen a edukacija je besplatna.
Razina edukacije za Njemački i Engleski je A1, a za ECDL osnovna razina od 4 modula.
Edukacije će se provoditi u Vinkovcima a svi zainteresirani nam se mogu javiti telefonom na 091/400 -83- 14 ili na mail .
Požurite broj mjesta je ograničen.

200

201

 

 

 

 

 

 

 

Dana 20. 05. 2019. godine u Općini Jarmina je održana Uvodna konferencija projekta LOKO LAG – održivi razvoj ruralnog područja. Naime projekt je vrijedan 871.351,05 HRK od kojih 85% sredstava je osigurano iz Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 15% sredstava je osigurala Republika Hrvatska kroz Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Kroz ovaj projekt planira se olakšati zapošljavanje mladih na sezonskim poslovima putem RuralNet aplikacije koja je glavni cilj projekta.

Osim RuralNet aplikacije provedbom projekta biti će educirano 56 osoba koje aktivno traže posao te će osnovne škole koje su na području LAG -a Bosutski niz, točnije njih 14, dobiti dronove, a njihovih 140 učenika proći edukaciju za rad sa dronovima i Arduino setovima.

Opširnije:LOKO LAG – održivi razvoj ruralnog područja - Uvodna konferencija

U 2018. godini Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ iz Lipika pokreće regionalni projekt „Ženska perspektiva“ kako bi poduzetnicama iz nerazvijenih područja Hrvatske pomogla u razvoju i jačanju njihovih poduzetničkih aktivnosti. Riječ je o ženama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, različitim oblicima agroturizma, izradom rukotvorina te tradicionalnih suvenira i proizvoda korištenih u domaćinstvu, nastojeći na taj način očuvati hrvatsku gastronomsku tradiciju i kulturnu baštinu.

Opširnije:Ženska perspektiva