Djelatnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju održali su u četvrtak, 27. listopada 2016. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Osijeku, radionice vezane uz podmjeru 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

Radionice su bile namijenjene korisnicima kojima je izdana Odluka o dodjeli sredstava te im predstoji realizacija ciljeva iz poslovnog plana. Ujedno, sudionici radionice bili su i članovi Lokalnih akcijskih grupa, te predstavnici konzultantskih tvrtki kojima su teme bile značajne.

Korisnici podmjere, odnosno sudionici radionice dobili su vrijedne informacije od kolega iz Agencije za plaćanja koji se tiču faze popunjavanja Zahtjeva za isplatu te same realizacije projekta, kupnja opreme i mehanizacije te ispunjavanja aktivnosti i označavanja ulaganja iz poslovnog plana.

Osim toga, vrlo zanimljiva i poučna bila je prezentacija porezne savjetnice, gđe. Miljenke Cutvarić, koja je ukazala na porezni aspekt poslovanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i trgovačkih društava nakon što postanu korisnici mjere/podmjere iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

U nastavku možete preuzeti prezentacije s održanih radionica:

6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”